Berekenen zwangerschapsverlof

Wil je weten hoe je kunt berekenen hoeveel weken je recht hebt op zwangerschapsverlof? Wij helpen je!

Het is wel belangrijk te weten dat er een verschil is tussen zwangerschapsverlof en bevallingsverlof. Zwangerschapsverlof duurt tot aan de bevalling en daarna gaat het bevallingsverlof in.

Zwangerschapsverlof en bevallingsverlof bij elkaar opgeteld duren in principe 16 weken. Als werkneemster mag je maximaal 6 weken en moet je minimaal 4 weken voor de bevallingsdatum met zwangerschapsverlof. Als het kind later wordt geboren, dan heb je langer verlof dan de 16 weken. De extra dagen worden niet in mindering gebracht op de totale periode. Als het kind bijvoorbeeld 2 weken later geboren wordt, dan duur het totale verlof (zwangerschapsverlof plus bevallingsverlof) dus 18 weken.

Met ingang van 2015 mag de laatste periode van het bevallingsverlof (zwangerschapsverlof) verspreid, in delen, worden opgenomen, Dit geldt voor de verlofdagen die overblijven vanaf 6 weken na de bevallingsdatum. Deze mag je verspreid, over maximaal 30 weken, opnemen.

Het is best lastig om te berekenen hoe lang jouw zwangerschapsverlof en bevallingsverlof gaan duren. Onze experts kunnen je gemakkelijk en snel helpen bij het berekenen van de duur van het totale verlof (zwangerschapsverlof en bevallingsverlof). Bel dus snel met

0900 – 0913 (maa-vrij 09.00-21.00, € 0,90 per min.)