Ontslag bij verstoorde arbeidsrelatie

Een beroep doen op ontslag vanwege een verstoorde arbeidsrelatie kan niet zo maar. Er moet dan echt wel iets aan de hand zijn.

Ontslag bij verstoorde arbeidsrelatie

Een verstoorde arbeidsrelatie kan bijvoorbeeld ontstaan doordat er een persoonlijk conflict is tussen een medewerker en leidinggevende. Dit kan weer diverse andere oorzaken hebben. Ook een liefde op het werk zou als het begin van een verstoorde arbeidsrelatie kunnen worden gezien. Soms wordt er overigens van een verstoorde arbeidsrelatie gesproken, terwijl er eigenlijk iets anders aan de hand is. De kantonrechter moet dit toetsen.

De kantonrechter zal, indien er een verzoek is tot ontslag wegens verstoorde arbeidsrelatie toetsen of de ontslagaanvraag redelijk is. Enkele zaken die daarin meegenomen kunnen worden zijn:

  • De arbeidsduur van de werknemer
  • De beoordelingen / evaluaties tot nu toe van werknemer (dossier)
  • De leeftijd van werknemer
  • Hoe duurzaam en ernstig lijkt de verstoorde arbeidsrelatie
  • Is er al mediation geprobeerd?

Ontslag bij verstoorde arbeidsrelatie, kan dat zo maar?

De werkgever kan niet zo maar een beroep doen op ‘verstoorde arbeidsrelatie’ en op basis daarvan ontslag aanvragen. Men zal dit aannemelijk moeten maken en bewijsstukken moeten overleggen om aan te tonen wat men er aan gedaan heeft om het probleem te verhelpen.

Je kunt hier meer lezen over ontslag en wat te doen.

Zit je in een situatie dat jouw werkgever je wil ontslaan en heb je informatie of hulp nodig? Bel één van onze HR adviseurs, zij kunnen je waarschijnlijk verder helpen:
Bel 0900 – 0913 (ma-vrij tussen 09.00 en 21.00,  € 0,90 per minuut).