Pesten op het werk, wat kan ik doen

Pesten op het werk is iets anders dan een grapje of plagerijtje. Pesten heeft tot doel om iemand te beschadigen. Pesten gebeurt niet alleen op het schoolplein, je zult verbaasd zijn hoe vaak pesten op het werk nog voorkomt. Welke vormen kent pesten op het werk?

Iemand isoleren of het werken onaangenaam maken is pesten op het werk. Maar ook regelrechte bedreigingen en lichamelijk geweld komen voor. Vergis je niet: roddelen kan ook pesten op het werk zijn. Evenals bespotten, negeren, (sexueel) intimideren, etc.

Als je gepest wordt op het werk is het belangrijk dat je er niet mee blijft rondlopen. Allereerst is het belangrijk dat je de pester(s) aanspreekt op hun gedrag en vooral wat het doet met jou. Verder kun je een vertrouwenspersoon binnen de organisatie zoeken of naar de OR stappen. Meestal is het niet aan te raden om te veel mensen hierbij te betrekken, dat kan ook tegen je werken.

Als dit allemaal niet helpt en het pesten op het werk houdt aan, dan kun je uiteraard ook overwegen om een andere baan te gaan zoeken.

Wil je met iemand praten over pesten op het werk? Bel dan gerust met onze HR professionals op 0900 – 0913 (ma-vrij tussen 09.00 en 21.00, € 0,90 per minuut)