Stilzwijgende verlenging van een arbeidsovereenkomst

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd loopt op een overeengekomen datum af.  Arbeidsovereenkomsten kunnen verlengd worden: je werkgever kan je een nieuwe arbeidsovereekomst bieden (met wellicht andere arbeidsvoorwaarden en/of een andere duur van de arbeidsovereenkomst). Ook kan er gekozen worden voor een stilzwijgende verlenging van de arbeidsovereenkomst.

Er wordt dan geen nieuwe arbeidsovereenkomst gemaakt, maar de werknemer werkt wel gewoon door. In het geval van een stilzwijgende verlenging van de arbeidsovereenkomst gelden automatisch dezelfde voorwaarden als bij de afgelopen arbeidsovereenkomst (behalve de proeftijd, deze mag dan niet meer). Ook de duur van de arbeidsovereenkomst is dan hetzelfde.

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd bij dezelfde wergever (en hetzelfde werk) mag slechts 2 keer tijdelijk worden verlengd. Dus als een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor een derde keer wordt verlengd (dus 4 contracten totaal), dan geldt er een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Datzelfde geldt indien er een totale periode van 36 maanden wordt overschreden.

Wil je meer weten over stilzwijgende verlenging van een arbeidsovereenkomst? Bel dan één van onze specialisten, op telefoonnummer op 0900 – 0913 (ma-vrij tussen 09.00 en 21.00, € 0,90 per minuut).