Solliciteren

Solliciteren. Hoe doe je dat?

Wij proberen je zo goed mogelijk te helpen bij het solliciteren. Uiteraard kun je voor een persoonlijk advies het beste bellen met één van onze consultants, zij kunnen je specifieke tips geven in jóuw situatie.

Als je wilt gaan solliciteren, dan begin je met het bepalen van je wensen. Wat vind je nu écht leuk, waar krijg je energie van en welke baan past daar bij? En bij welke organisatie pas je, in welke branche wil je werken (en in welke níet), wil je bij een grote organisatie werken of juist bij een kleinere, etc.

Daarna ga je op zoek naar die baan en die organisaties.

Open sollicitatie

Je kunt een open sollicitatie doen bij een organisatie waar jouw wensfunctie voorkomt en waar je denkt te passen.

Solliciteren op een vacature

Op internet zijn vrijwel alle vacatures te vinden. Je kunt bijvoorbeeld bij Indeed een alert aanmaken waardoor je al je wensfuncties automatisch toe gemaild krijgt -dagelijks als je dat wilt- en je daar op kunt reageren.

Werving en Selectiebureaus en Uitzendbureaus

De tijd dat een uitzendbureau alleen tijdelijke banen aanbood is voorbij. Dat geldt nog veel meer voor Werving en Selectiebureaus. Ook bij bureaus kun je reageren op een vacature, maar kun je je ook meestal vrijblijvend inschrijven en je wensen kenbaar maken.Een heel goed bureau, dat vooral vaste banen aanbiedt op gebied van kantoorfuncties is Pienk.Klik op één van de volgende links voor meer informatie over dat betreffende onderwerp:

Voor een persoonlijk advies bel 0900-0913 (0,90 p.m.)!