Benut LinkedIn ten volle! 

Benut LinkedIn ten volle! – Hoe benut ik LinkedIn goed?

LinkedIn is het zakelijke Facebook, zo zegt men wel eens. Dat is niet helemaal zo, op Facebook laten mensen vooral weten wat ze dagelijks aan het doen zijn, plaatst men veelal foto’s etc., terwijl je LinkedIn juist zakelijk kunt gebruiken en dus ook zakelijk moet benaderen. LinkedIn kan je wel erg helpen met je carriere! Hoe?

Onderschrijf het nut van netwerken in het algemeen en het nut van LinkedIn als zakelijk netwerk en zorg dat je het ook leuk gaat vinden
Bedenk je goed wat je wilt realiseren, bereiken met LinkedIn (zichtbaarheid, meer klanten, een andere baan…..)
Beschrijf in de updates wat je wilt. Als je bijvoorbeeld een andere baan zoekt, geef dit dan aan in je update en refresh dit regelmatig.

Probeer je netwerk uit te breiden door mensen uit te nodigen om te linken. Nodig daarbij vooral mensen uit die je kent. Als je bijvoorbeeld iemand hebt ontmoet en daar een prettig (zakelijk) gesprek mee hebt gehad, nodig deze dan direct uit om te linken, daarmee vergroot je je netwerk heel snel en daarmee je zichtbaarheid
Zorg voor een goed, volledig profiel! Je profiel komt sneller naar boven (ook bij Google) als je profiel 100% is
Plaats een goede, zakelijke profielfoto (liefst gemaakt door een professional).
Als je websites hebt, herschrijf de url van de website op LinkedIn (daar staat standaard ‘company website’), dit vergroot je vindbaarheid.

Word lid van, voor jou relevante, groepen en doe mee in discussies. Op deze manier kun je je uitstekend profileren als expert op jouw gebied.

Tot slot: wees persoonlijk en oprecht geïnteresseerd!

Wil je meer weten over een optimaal LinkedIn profiel en hoe je LinkedIn ten volle kan benutten?

Onze adviseurs kunnen je helpen met het optimaliseren van je LinkedIn profiel

Bel dan met 0900-0913 (ma-vrij tussen 09.00 en 21.00, € 0,90 per minuut).