Curriculum Vitae

Curriculum Vitae, wat is een goed CV?

Een goed CV geeft snel een overzicht van wat je gedaan hebt, welke werkervaring je hebt, bij welke organisaties en welke opleidingen je hebt gevolgd. Kortom, een goed CV is wie je bent!

Solliciteren begint bij een goed CV.  Gebruik een eenvoudig en duidelijk CV- format, zonder tierelantijnen, het moet vooral duidelijk zijn. Een recruiter of HR adviseur wil snel een duidelijk beeld hebben van wie je bent en wat  gedaan hebt.

Wat staat er in een goed CV?

Vermeld bij je personalia in ieder geval je naam, adres, geboortedatum, e-mailadres en telefoonnummer.

Geef vervolgens aan welke opleidingen je hebt gevolgd en of je het diploma hebt behaald. Dit mag kort en krachtig. De meeste recruiters hoeven niet te weten welk vakkenpakket je op de middelbare school had. Zet je opleidingen on omgekeerde volgorde, dus omgekeerd chronologisch (begin bij de meeste recente).

Dan komt je werkervaring. Ook je werkervaring moet je omgekeerd chronologisch vermelden. Korte banen vermeld je kort, over langere jobs geef je meer informatie en als je eerder banen hebt gehad die relevant zijn voor de baan waarop je solliciteert, vermeld die dan wat uitgebreider. Werkervaring die langer geleden is mag wat korter vermeld worden.

CV aanpassen per vacature

Veel mensen denken dat je CV gewoon je CV is en dat je die niet mag aanpassen. Onzin!

Onze tip: pas je CV aan op de vacature waar je op solliciteert. Uiteraard moet je niet liegen of dingen verzwijgen, maar je kunt wel dingen eruit laten springen of wat meer onder de aandacht brengen die voor de baan waar je op solliciteert van belang zijn.

Motivatiebrief

Maak een aparte motivatiebrief en vermeld daarin wat jij gaat betekenen voor de organisatie. Wat gaat het hen opleveren als ze jou aannemen. Probeer iets origineels te schrijven en kopieer níet je vorige motivatiebrief !

Als je meer informatie nodig hebt om een goede motivatiebrief te schrijven, bel ze dan eerst met een paar gerichte vragen over de organisatie en de vacature.

Als je hulp nodig hebt bij het maken van een curriculum vitae, wat is een goed CV, bel dan met één van onze adviseurs, zij kunnen je goed op weg helpen met tips.

0900 – 0913 (0,90 p.m., maandag-vrijdag, 09.00-21.00)