Sollicitatietips

Sollicitatietips, voorbereiding, oriëntatie
Als je wilt gaan solliciteren dan is de oriëntatiefase de eerste fase. Wat wil ik nu eigenlijk gaan doen, wat zijn mijn ambities, wat voor organisatie past bij mij, in welke branche wil ik graag werken, wat zijn mijn sterke punten…en vooral: wat vind ik leuk?

Vervolgens ga je, als je weet wat je precies wilt, op zoek naar dé baan die bij jou past. De eerste van sollicitatietips die we je daarbij kunnen meegeven is: ga zoeken op internet. Vrijwel alle banen staan op internet. Sites waar je vacatures kunt vinden zijn o.a.: www.werk.nl , www.nationalevacaturebank.nl, www.monsterboard.nl, www.jobbird.nl, www.intermediair.nl, www.indeed.nl, etc.
Uiteraard kun je ook in zoekmachines (Google) zoeken en dan tik je gewoon de functietitel in die je ambieert.

sollicitatietips

Het benaderen van uitzend- en Werving & Selectiebureaus is een andere sollicitatietip. Zoek daarbij naar een gespecialiseerd bureau, zij zijn beter thuis in de banen die jij zoekt en hebben specifieke kennis die de generieke, algemene bureaus niet hebben. Zoek je dus een baan als ICT’er, ga naar een echt ICT bureau. Zoek je een baan als Management Assistent, ga dan naar een bureau dat gespecialiseerd is in office vacatures, zoals www.pienk.nl.

De volgende sollicitatietip is het schrijven van een goede sollicitatiebrief. Naast een goed CV (zie wat is een goed CV), helpt een brief met een motivatie je bij de sollicitatieprocedure. Zie ook de pagina motivatiebrief en  sollicitatiebrief
Op deze site tref je ook sollicitatietips aan over het sollicitatiegesprek en de kledingkeuze bij solliciteren.

Indien je wordt aangenomen is er nog de sollicitatietip over het onderhandelen over arbeidsvoorwaarden.

Voor meer sollicitatietips belt u 0900 – 0913 (ma-vrij tussen 09.00 en 21.00, € 0,90 per minuut).