Solliciteren via internet en Social Media

Solliciteren via internet en social media
Internet en social media kennen voor de jongere generatie geen geheimen. Echter, niet iedereen weet hoe je moet  solliciteren via internet of social media. Hoe doe je dat nou?

Veel werkgevers en intermediairs zetten hun vacatures online. Dat doen ze vaak op hun eigen site, maar tevens maken ze regelmatig gebruik van vacaturebanken.  Soms wordt er gevraagd om via een email te solliciteren, soms via solliciteer-button.

Men vraagt via zo’n solliciteerbutton meestal om een CV te uploaden en om een aantal velden in te vullen. De werkgever probeert op die manier om een zo compleet mogelijk beeld van de sollicitant te krijgen. Vul alles zo volledig mogelijk in, ‘halve sollicitaties’ worden vaak niet serieus meegenomen in de procedure.

solliciteren via social media

Solliciteren via Social Media
Werkgevers gebruiken steeds vaker Social Media om aan de juiste medewerkers te komen. Sommige (grotere) werkgevers hebben een LinkedIn-pagina, een FaceBook-pagina en een Twitter-account, waar ze ook hun vacatures op plaatsen. Deze vacaturemeldingen verwijzen vaak weer naar een internetpagina (zie hierboven).

Als u zelf ook goed gevonden wil worden op Social Media is een goed profiel op LinkedIn erg belangrijk. Steeds meer recruiters zoeken kandidaten via LinkedIn. Verder googelen veel werkgevers op de naam van sollicitanten en het is dus erg belangrijk dat er geen ‘gekke dingen’ op internet (bijvoorbeeld Facebook) van je terug te vinden zijn.

Op LinkedIn zoekt men vaak op zoektermen en als werkzoekende moet je er voor zorgen dat de termen / steekwoorden waar je op gevonden wilt worden, duidelijk in je profiel terugkomen. Denk daarbij aan functienamen (boekhoudkundig medewerker, office manager etc. en specialisaties). Je kunt zelf ook solliciteren via LinkedIn.

Tips over solliciteren in het algemeen vind je op de pagina Solliciteren, hoe doe je dat eigenlijk?

Solliciteren via internet en social media is een vak apart. Als je meer informatie en wat hulp zoekt, bel dan met onze sollicitatie professionals. Bel 0900 – 0913 (maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 21.00, € 0,90 per minuut)