Wat is een goed salaris

Wat is een goed salaris ?

Wat is een goed salaris ? De vraag ‘Wat is een marktconform salaris, een gemiddeld salaris, een passend salaris, een goed salaris?’ is niet simpel te beantwoorden.

Zo zijn er secretaresses die € 1600,- bruto per maand verdienen, maar ook secretaresses die € 5000,- b.p.m. verdienen. Het salaris van een tandarts bijvoorbeeld varieert tussen € 3000,- en € 20.000,- b.p.m.  De bandbreedte is dus groot. Wat is een goed salaris? Hoe kan ik achterhalen wat een passend, goed salaris is voor mijn functie? Van welke zaken is de hoogte van het salaris afhankelijk?

Arbeidsvoorwaarden
De vraag ‘wat is een goed salaris’ is eigenlijk geen goede vraag. Beloning gaat immers over het gehele arbeidsvoorwaardenpakket en niet alleen over ‘wat is een goed salaris’. Bij arbeidsvoorwaarden kijk je naar basissalaris, toeslagen, secundaire arbeidsvoorwaarden, eventueel auto van de zaak, een laptop, reiskosten en onkosten, maar ook naar zaken als pensioen (hoe goed is de pensioenregeling en wie betaalt welk deel van het pensioen), bonussen, aantal vakantiedagen, etc.

Hoe wordt het salaris bepaald?
Het salaris is afhankelijk van veel zaken. Om te beginnen is er het minimumloon en is er bij veel organisaties sprake van een CAO die gevolgd wordt. CAO’s kennen salarisschalen waar een medewerker op ingeschaald wordt.

Verder speelt de regio mee (in de Randstad wordt vaak meer betaald dan daarbuiten), de hoogst genoten opleiding, het aantal jaren relevante werkervaring, de onderhandelingsvaardigheden, etc.

wat is een goed salaris

Kijk ook op ‘Hoe krik ik mijn salaris op?

Wil je als werknemer weten of het salaris dat geboden is een goed salaris is? Bel met onze HR Professionals op

0900-0913 (0,90 p.m., maa-vrij)

Uiteraard kunt als werkgever ook bij ons informeren welk salaris passend is bij de functie die u aanbiedt. Ook u kunt natuurlijk bellen met onze HR Adviseurs op 0900-0913 (0,90 p.m.).

Wat is een goed salaris ? Wat is een marktconform salaris, een gemiddeld salaris, een passend salaris, een goed salaris?

Het antwoord krijgt u bij onze professionals, bel ze gerust!