Ontslag door verstoorde arbeidsrelatie.

Als werkgever kunt u niet zo maar een beroep doen op ontslag vanwege een verstoorde arbeidsrelatie. Er moet echt wel iets ernstigs aan de hand zijn. Een verstoorde arbeidsrelatie kan bijvoorbeeld ontstaan doordat er een conflict is op persoonlijk vlak tussen een werknemer en leidinggevende. Ook een liefdesrelatie op het werk zou als (het begin van) een verstoorde arbeidsrelatie kunnen worden gezien.

Over het algemeen kan een werkgever een beroep doen op ‘verstoorde arbeidsrelatie’ als er een situatie is ontstaan waarin redelijkerwijs van de werkgever niet verwacht mag worden dat de arbeidsrelatie wordt voortgezet.

Ontslagvergoeding
In sommige gevallen zou een ontslagvergoeding van toepassing kunnen zijn. Een ontslagvergoeding is zeker onderhandelbaar.

Voor een werkgever kan het verstrekken van een vergoeding ook goed zijn, om ze het proces te versnellen en geen onnodige, negatieve energie te verspillen. De werkgever wil immers ook dóór met de dagelijkse business. De hoogte van de vergoeding wordt dan in overleg overeengekomen. Wij kunnen u daarbij ook helpen.

Als u hulp kunt gebruiken bij een (dreigend) ontslag door een verstoorde arbeidsrelatie of überhaupt een slechte arbeidsrelatie of dreigend arbeidsconflict, óf bij het vaststellen van een vergoeding, belt u dan gerust met één van onze medewerkers:

0900 – 0913 (0,90 p.m.)

Aan een (dreigend) ontslag kunnen verschillende redenen ten grondslag liggen. Redenen kunnen zijn:

Per reden gelden andere regels. Klik op de reden die bij uw organisatie van toepassing is voor meer informatie. Staat de betreffende reden er niet bij of wilt u met een professional spreken over (dreigend) ontslag, de ontslagprocedures en te nemen stappen,  belt u dan 0900-0913 (€ 0,90 per minuut).

Of u nu werknemer of werkgever bent, onze adviseurs aan de telefoon kunnen u helpen. Dus aarzel niet en bel ons nu (of later) op 0900-0913 (0,90 p.m.)