Medewerker met oproepcontract wordt ziek

Medewerkers met een oproepcontract, nul-uren contract of min-max contract hebben, in sommige gevallen, ook recht op doorbetaling bij ziekte.

Oproepcontract met voorovereenkomst
Bij een oproepcontract ontstaat er een arbeidsovereenkomst zodra u de werknemer oproept en deze gehoor geeft aan de oproep.

Als de werknemer ziek wordt tijdens een oproepperiode, dan dient u minimaal 70% van het loon door te betalen over de afgesproken periode (de periode die de werknemer zou gaan werken).
Indien de werknemer ziek wordt na afloop van een oproepperiode, hoeft u geen loon door te betalen. Werknemer kan wellicht een ziektewetuitkering aanvragen bij het UWV.

Nul-urencontract
Een medewerker is, bij een nul-uren contract, verplicht te komen als u deze oproept.

Als de medewerker ziek wordt tijdens een oproepperiode dan dient u minimaal 70% van het loon door te betalen.
Als de medewerker ziek wordt na de oproepperiode, hoeft u geen loon door te betalen.
Als de medewerker ziek wordt tijdens de oproepperiode en daarna ziek blijft, hoeft u alleen loon door te betalen (70%) voor de periode dat u de werknemer had opgeroepen.

Min-maxcontract
Gedurende een min-max contract dient u, indien een werknemer ziek wordt, minimaal 70% van het loon uit te betalen over de garantie-uren. Alleen tijdens de periode dat de arbeidsovereenkomst duurt.

Wilt u meer weten?  Bel dan gerust met 0900 – 0913 (0,90 p.m., ma-vrij 09.00 – 21.00 uur). Onze HR Experts weten er meer van.