Heb ik recht op ziektegeld bij een nul urencontract of als oproepkracht?

Ziektegeld bij een nuluren contract of als oproepkracht. Wat zijn de regels?

De basisregel is: Als u een oproepmedewerker / oproepkracht met een nulurencontract of min-max contract bent, heeft u recht op loon over de uren die u had moeten werken als u niet ziek was geweest.

U heeft recht op ziektegeld bij een nul urencontract (0 uren) of als oproepkracht met een 0 uren contract of min-max contract als u gevraagd was om te komen werken, bijv. door middel van een werkrooster, en u niet kon werken wegens ziekte. Dan heeft u recht op ziektegeld over de uren die u gewerkt zou hebben. Als oproepkracht heeft u dan dus recht op doorbetaling.

Ná deze dienst heeft u geen recht op ziektegeld bij een nul urencontract en als oproepkracht en ook geen recht op loondoorbetaling.

LET OP: Als oproepmedewerker / oproepkracht met een nul urencontract (0 uren) of min-max contract bouwt u wél degelijk rechten op!

nul urencontract

Wist u dat: Als u als oproepkracht of oproepmedewerker of nul uren medewerker minimaal 3 maanden achter elkaar wekelijks een gemiddeld aantal uren heeft gewerkt, bijvoorbeeld 16 of 20, dan stelt men dat u dat tijdens de ziekteperiode ook gedaan zou hebben en dán moet de werkgever ziektegeld betalen over dat gemiddelde aantal uren. Zie ook https://www.allesoverwerk.nl/nul-uren-contract.

 

Meer hier meer over ziek bij oproepcontract.

Lees hier meer over ziek tijdens vakantie.

Meer weten? Of wilt u uw eigen situatie bespreken? Weten of u recht heeft op doorbetaling bij ziekte als u oproepkracht bent?

Bel 0900-0913 (0,90 p.m.)

maa -vrijdag 09.00 – 21.00