Ziek bij oproepcontract

Als je werkt via een oproepcontract, nul-uren contract of min-max contract, dan heb je ook, soms, recht op doorbetaling bij ziekte.

Oproepcontract met voorovereenkomst

Bij een oproepcontract met voorovereenkomst bent u niet verplicht te komen als de werkgever u oproept. De werkgever is echter ook niet verplicht u op te roepen. Zodra u een oproep accepteert, ontstaat er een arbeidsovereenkomst.

Situatie 1 U wordt ziek tijdens een oproepperiode
Uw werkgever betaalt u minstens 70% van uw loon over de afgesproken periode die u zou moeten werken. Als dit lager is dan het voor u geldende minimumloon, krijgt u het minimumloon.

Situatie 2 U blijft na afloop van een oproepperiode ziek
Als uw oproep is afgelopen, is daarmee ook uw tijdelijke arbeidscontract afgelopen. De werkgever hoeft dan geen loon meer te betalen. In veel gevallen komt u in aanmerking voor een ziektewetuitkering krijgen via het UWV.

Situatie 3 U bent ziek buiten een oproepperiode
Als u, op het moment dat u ziek wordt, geen arbeidscontract heeft krijgt u geen loon. Als u binnen 4 weken ziek wordt, kunt u in een aantal situaties in aanmerking komen voor een ziektewetuitkering.

ziekteverzuim

Heeft u een nul urencontract en wordt u ziek? Kijk dan even op Heb ik recht op ziektegeld als oproepkracht met nul urencontract?

Bent u ziek bij oproepcontract en wilt u weten hoe het in uw situatie zit?

Bel even met een van onze HR professionals, zij helpen u graag !

Bel 0900 – 0913 (0,90 p.m., maa-vrijdag, 09.00-21.00)

ziek bij oproepcontract